ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat zijn refurbished laptops?

Je hebt het vast wel voorbij zien komen de laatste tijd, refurbished laptops, want het lijkt een werkelijke rage te zijn. Een refurbished pc of een refurbished laptop is geen nieuwe laptop of pc, maar ook niet hetzelfde als tweedehands, hoe zit dat dan eigenlijk? Dat zullen wij even duidelijk maken.

Wat zijn refurbished laptops?

Refurbished laptops zijn niet echt tweedehands, een refurbished pc is dus niet hetzelfde als gebruikte laptops Rotterdam. Refurbished laptops zijn laptops die retour zijn gekomen doordat er bijvoorbeeld een klein technisch mankement inzit of dat ze gewoon verkeerd zijn besteld. Ook kunnen het laptops zijn die door een bedrijf geleased werden en waarvan het contract nu afgelopen is. Deze laptops of pc’s worden eerst volledig nagekeken en opgeschoond zodat ze weer bijna zo goed als nieuw zijn, met soms enkele krasjes.

refurbished laptops

De voordelen van refurbished laptops

De vraag blijft nu natuurlijk waarom je dan zo’n laptop zou kopen. Het grootse voordeel is wel dat deze laptops een stuk goedkoper zijn dan nieuwe laptops. Refurbished laptops, die je bijvoorbeeld haalt bij Computer reparatie Waddinxveen, kosten maar 50% tot 70% van de nieuwprijs, wat dus zeker enkele honderden euro’s scheelt

Het andere voordeel is dat deze laptops, bij Computer reparatie Waddinxveen bijvoorbeeld, uitgebreid zijn gecontroleerd op fouten en je krijgt er vaak ook nog standaard 1 jaar garantie bij. Je weet dus zeker dat je een goed product koopt.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat er enkele kleine krasjes of refurbished apparaten kunnen zitten, maar dat zijn er nooit meer dan een paar. Ook heb je minder keus in de modellen die beschikbaar zijn, het ligt er namelijk maar net aan wat er binnenkomt. Je moet dus niet al te kieskeurig zijn.

Waren refurbished laptops wat jij dacht dat het waren? Het is nog best een slim idee om refurbished te kopen als je wat geld wilt besparen en het niet erg vindt dat er enkele kleine krasjes op de refurbished laptops zitten. Denk jij eraan om de volgende keer een refurbished laptop te kopen?

wat zijn refurbished laptops

Inhoudsopgave