ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Favorieten opslaan in Google Chrome

Je kunt via Google Chrome diverse bladwijzers instellen. Ook wel favorieten genoemd. Via de app via de smartphone of tablet kun je deze laten synchroniseren. Verdeel deze in mappen en diverse gedeeltes zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden.

Favorieten-bewaren-in-Google-Chrome

De bladwijzers in Google Chrome App

Je kunt de favoriete website opslaan in de App doormiddel er een ”bladwijzer” van te maken, ook wel bookmark genoemd. Dit is een koppeling naar een website die je bijvoorbeeld vaak bezoekt of niet wilt vergeten. Deze bladwijzers komen allemaal is één overzicht te staan. Het internetgebruik is daardoor gemakkelijker geworden, omdat dit veel soepeler gaat. Je hoeft veel minder websites in te typen en kunt makkelijker surfen.

Je favorieten opslaan

Zelf kun je de websites bepalen die je wilt opslaan. Zodra je ze opgeslagen hebt komen deze in één overzicht te staan. Wanneer je erg veel websites opgeslagen hebt word het erg onoverzichtelijk.

Het ordenen

Je kunt de bladwijzers gelukkig goed ordenen! Wanneer de bladwijzers allemaal zijn opgeslagen kun je deze ordenen. Zo kun je de meest bezochte websites in een map verplaatsen door deze aan te maken. Er zit namelijk ook een functie in waarmee je handmatig kunt zoeken. In het overzicht van de bladwijzers kun je deze ook gemakkelijk verwijderen en eventueel aanpassen.

Via een iPhone of iPad

Je hebt veel websites opgeslagen? Gebruik het overzicht van bladwijzers de zoekfuntie.

  1. Open de Google Chrome App
  2. Klik op de drie stippen
  3. Daarna op bladwijzers
  4. Eventueel op mobiele bladwijzers
  5. Tik op zoek
  6. Typ de naam van de website, bijvoorbeeld Computer Check
  7. Klip dan op de bladwijzer
  8. De website opent direct

 

Inhoudsopgave