ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Windows 7 word 14 januari 2020 niet meer ondersteund!

Windows 7 is niet meer veilig!

Het is inmiddels al zo ver. Windows 7 word niet meer ondersteund door Microsoft. De belangrijke updates en diverse ondersteuning word beëindigt. Windows 7 werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Het besturingssysteem is inmiddels al ongeveer 10 jaar oud! Microsoft kan zich nu bezig houden met het richten op nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. Er worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van je pc meer geleverd. Ook niet vanuit de Windows Update. Microsoft raadt je ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor mij?

Pc’s met Windows 7 ontvangen na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om jou en je gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice voor Microsoft niet meer beschikbaar voor technische ondersteuning voor Windows 7. Verwante services voor het oude besturingssysteem worden in de loop der tijd ook stopgezet. Bepaalde games, bijvoorbeeld, zoals Backgammon op het internet en Dammen op het internet, en de elektronische programmagids voor Windows Media Center zullen volgens planning worden stopgezet in januari 2020.

Windows-7-stopt-Computer-reparatie-Waddinxveen

Wat moet ik doen?

Je kunt het beste indien je nog Windows 7 op de computer of laptop hebt staan even contact met ons opnemen. We kunnen dan een offerte maken indien nodig.Vaak moeten de bestanden en oude software over gezet worden. Dit word dan op de nieuwe Windows 10 installatie terug gezet. Ook kun je het beste geen bankzaken of ander gevoelige informatie openen op het oude besturingssysteem, omdat er steeds meer beveiligingslekken kunnen voorkomen.

Computer Check kan u helpen op te upgraden

Computer-Check-Mercuriusweg-27Indien je wilt upgraden naar Windows 10 dan kun je altijd even contact opnemen. Indien je liever niet zelf dit soort ingrijpende aanpassingen uit wil voeren kun je dit door Computer Check laten uitvoeren. Wanneer je van te voren even een afspraak in kunt plannen is dit meestal met één werkdag geregeld. Je kunt dan dezelfde dag weer aan de slag met de nieuwe Windows 10!

Je kunt telefonisch contact opnemen met: 0182-205080 of een e-mail sturen naar: info@computer-check.nl 

 

 

Wellicht zijn deze artikelen ook wel interessant voor je:

 

 

Inhoudsopgave