ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe kun je de beste computer kopen voor jou

Soms dan is het tijd om een nieuwe computer aan te schaffen, maar dan wil je natuurlijk wel een computer kiezen die goed werkt en die past bij jouw eisen. Een pc samenstellen is namelijk nog niet zo gemakkelijk, iedereen gebruikt zijn computer namelijk op een andere manier en moet dus ook een andere computer kopen. Hoe kies je de beste computer voor jou?

computer kopen

Pc samenstellen of kant-en-klaar computer kopen?

Wat je waarschijnlijk als eerste wilt weten is of je jouw computer kant-en-klaar wilt kopen of dat je hem zelf wilt samenstellen. De voordelen van het zelf samenstellen is natuurlijk dat je hem helemaal op maat kunt maken. Toch is dit niet gemakkelijk, je hebt aardig wat kennis van computers nodig en het kost een stuk meer tijd. Zelf een pc samenstellen valt aan te raden wanneer je er veel van weet en een zware computergebruiker bent.

Hoe ga jij jouw computer gebruiken?

Wanneer jij een computer die je mee wilt nemen dan moet je natuurlijk kiezen voor een laptop of notebook. Hierin moet je ook kijken hoe vaak je hem wilt meenemen en hoe groot je hem dus wilt hebben. Een laptop die je altijd bij je moet hebben kan beter niet te groot zijn.

Wanneer dit niet het geval is kun je kiezen voor een desktop (of een goedkopere versie refurbished desktop) maar tegenwoordig heb je ook all-in-one pc’s zoals de bekende IMac. Dit kan ideaal zijn als jouw computer er ook een beetje mooi uit moet zien of je weinig ruimte hebt.

Ook de mate en soort van gebruik heeft invloed op de keuze en de specificaties van de computer. Wanneer je een computer enkel gebruikt voor internet en tekstverwerking zal je geen enorm krachtige processor nodig hebben. Gebruik je hem daarentegen voor zware games dan is een krachtige videokaart van belang

We kunnen dus concluderen dat je moet weten hoe je de computer wilt gebruiken voor je een computer kopen gaat. Wanneer je weet waar je naar moet zoeken zal je het een stuk sneller en makkelijker kunnen vinden.

Vragen hierover? Je kunt altijd contact op nemen met Computerwinkel Waddinxveen

Onze andere artikelen kunnen voor u ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave