ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is een computerdokter?

Misschien heb je last van computerproblemen, misschien heb je het woord computerdokter voorbij zien komen of je vond dit artikel gewoon interessant. De reden dat je hier bent is niet belangrijk want nu ga je erachter komen wat een computerdokter is en hoe deze jou kan helpen wanneer je bijvoorbeeld een trage computer hebt.

De computerdokter of computer monteur

Er zijn genoeg computerproblemen die iedereen zelf kan oplossen, wellicht na een beetje op het internet rond surfen, maar dit geldt niet voor alle computerproblemen. Sommige problemen kun je niet zelf oplossen, en dit is waar de computerdokter of de computer monteur in het spel komt. Een computerspecialist is een computerexpert en kan dus bijna alle computerproblemen oplossen. De computerdokter is dus waar je naartoe kunt wanneer jouw computer niet meer naar behoren werkt maar je er zelf niet achter komt wat het probleem is. Een computerspecialist kan in dit geval de computerproblemen identificeren en een reparatie aanbieden.

Jouw PC opschonen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een trage computer hebt, die het verder in principe nog wel prima doet. In dat geval kan het helpen om jouw pc op te schonen zodat er meer schijfruimte vrijkomt en de computer dus sneller gaat werken. Dit kan je in principe zelf doen maar soms dan is het moeilijk om zelf te bepalen welke bestande je nodig hebt en welke je zonder problemen kan verwijderen. De computerdokter weet dit wel meteen en kan dus jouw pc opschonen zonder dat jij het risico loopt dat er iets misgaat. Voor je het weet loopt jouw pc weer net zo snel als voorheen.

Een computerdokter is dus praktisch gezien een synoniem voor een computer monteur, hij of zij kan jou helpen met welke computerproblemen je dan ook hebt, maar hij of zijn kan ook helpen met jouw pc opschonen waardoor jouw trage computer voor je het weet weer snel loopt. Ik zou je dus zeker aanraden een computerdokter te contacteren wanneer je problemen hebt met jouw computer.

computerdokter

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave