ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Voordelen van jouw eigen pc samenstellen

Een eigen pc samenstellen kost wat meer moeite en je hebt er aardig wat kennis en onderzoek voor nodig om het goed te laten gebeuren. Toch zitten er veel voordelen aan zelf een pc samenstellen, en daar zullen wij nu naar kijken.

pc samenstellen

Je kunt hem volledig personaliseren

Wanneer je een computer kopen gaat en hem zelf samenstelt kun je natuurlijk alle onderdelen zelf uitkiezen, je kunt dus een unieke computer bouwen die bij jou en jouw soort computergebruik past. Misschien vind jij de grafische kaart ontzettend belangrijk omdat je graag gamet, of boeit dat jou juist helemaal niets. Die keuze kun je nu volledig zelf maken.

Onderdelen kun je altijd nog vervangen

Alle onderdelen van jouw pc zijn er apart ingezet en kunnen er dus ook weer apart uitgehaald worden. Je kunt onderdelen dus altijd apart vervangen wanneer er eentje kapot is of wanneer je een upgrade wilt doen. Misschien kom je naar enkele weken wel achter dat je een betere grafische kaart wilt kopen, dan kun je deze gewoon uitwisselen.

Repareren kun je zelf doen

Een laatste voordeel is dat je alle onderdelen kent, je hebt tijdens het pc samenstellen namelijk een hoop kennis opgedaan, en deze kun je nu dus vaak ook zelf repareren. Vaak kunt u een bepaald onderdeel wat het niet meer goed doet gewoon vervangen zonder te veel problemen, zodat je veel tijd en geld bespaart als er iets kapot gaat.

Het is goedkoper

Dit is niet persé het geval, vooral niet als je hem voor het eerst bouwt, maar uiteindelijk zal je wel geld besparen. Wanneer je een nieuwe pc samenstellen wilt betekent dit niet dat je alle onderdelen nieuw moet hebben en kun je dus gemakkelijk onderdelen van jouw pc meenemen

Ik kan je zeker aanraden om je eigen pc samen te stellen, vooral als je geïnteresseerd bent in computers en hoe deze werken. Er zitten veel voordelen aan en veel mensen vinden het nog leuk ook om in plaats van kant-en-klaar een computer te kopen hun eigen persoonlijke pc te bouwen. Het geeft een soort voldoening.

Vragen hierover? Je kunt altijd contact op nemen met Computerwinkel Waddinxveen

Inhoudsopgave