ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De oorzaken van een trage computer

Wanneer je begint te merken dat jouw computer steeds trager wordt dan is dit natuurlijk redelijk irritant, gelukkig kan er wel wat aan gedaan worden. Zodra je de computerproblemen analyseert kun je al snel achter de oorzaak van de trage computer (of een trage pc) en de bijpassende oplossing, zoals de pc opschonen, achterhalen.

Te veel programma’s die tegelijk opstarten

Wanneer de computer vastloopt bij het opstarten en over het algemeen traag opstart dan is de oorzaak vaak dat er te veel programma’s tegelijkertijd worden opgestart. De oplossing voor deze computerproblemen is simpel, je moet via de instellingen naar opstarten om hier te kiezen welke programma’s bij het opstarten van de computer ook moeten opstarten, waarschijnlijk zijn dit er nu meer dan nodig.

Er is een tekort aan geheugen

Wanneer jouw trage computer vol zit met bestanden die je eigenlijk niet nodig hebt dan kan de computer in het dagelijks gebruik ook een stuk slomer worden. Jouw pc-opschonen is in dat geval de oplossing voor het problemen, dit kun je doen door als eerste bestanden van de computer te verwijderen die je niet meer gebruikt en hierna een programma als Ccleaner te installeren om nog meer onnodige bestanden weg te gooien.

Er zit een virus of malware op

Wanneer een virus of een vorm van malware zich op jouw computer heeft gevestigd dan hoeft dit niet meteen de dood van jouw computer te betekenen, het kan ook simpelweg de computer slomer maken. In dit geval is het slimmer om computerhulp in te schakelen, zij weten beter hoe ze dit virus of deze malware het er op de beste en veiligste manier af krijgen.

trage computer

Een trage computer betekent niet dat gelijk een nieuwe hoeft aan te schaffen, er zijn nog verschillende manieren waarop je hem sneller kunt maken. Soms dan is het genoeg om de pc op te schonen maar soms moet je computerhulp inschakelen. Je hoeft in ieder geval nog geen nieuwe computer aan te schaffen wanneer hij nog niet oud is.

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave