ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Welke computerproblemen kunt u zelf oplossen

Iedereen heeft weleens problemen met zijn computer, en het fijnste is natuurlijk wanneer u deze zonder computerhulp zelf kunt oplossen. Helaas kunt u niet alles zonder hulp bij computerproblemen en hebt u soms toch echt computerhulp nodig. De computerproblemen die u wel zelf kunt oplossen hebben wij op een rijtje gezet.

computerproblemen

Computerproblemen? De computer gewoon opnieuw opstarten

Een handig proces dat veel computerproblemen meteen oplost is het opnieuw opstarten van uw pc. Om dit goed te doen moet u als eerste de computer uitzetten om vervolgens de stekker uit het stopcontact te halen en dus de stroom van de computer af te halen. Hierna drukt u de aan/uitknop enkele seconden in voordat u de stroom er weer opzet en de computer opstart. Kleine haperingen zijn op deze manier vaak al opgelost.

Er is een belangrijk bestand gewist

Er is geen enkele reden voor paniek, dit is vaak snel op te lossen. Als eerste kunt u natuurlijk het bestand zoeken via Windows verkenner, misschien staat het wel gewoon in een andere map. Hierna kunt u uiteraard in de prullenbak kijken waar u hem simpelweg kunt herstellen. Kunt u hem niet via prullenbak terugkrijgen, dan heeft u altijd nog de optie om een back-up te herstellen. In het geval van Windows 8 kan dit via het File history menu, en bij Windows 7 moet je bij de desbetreffende map zijn waar het bestand in zat. Hier kun je door op de rechtermuisknop te klikken, Restore previous aanklikken en zo het bestand terughalen.

Computer start sloom op

Wilt u uw computer sneller maken met het opstarten? Dit kan komen doordat er samen met Windows nog meer programma’s opstarten. Door naar het programma msconfig.exe te gaan kunt u hier instellen welke programma’s er tegelijkertijd met Windows opstarten. Door dit aantal naar beneden te brengen zal de computer sneller opstarten.

Dit zijn enkele computerproblemen die u zelf kunt oplossen, maar als u niet uit een probleem komt is het natuurlijk altijd het slimst om naar een professional te stappen. Ook als uw computer over het algemeen sloom is kunnen wij bij computer-check ervoor zorgen dat we de computer sneller maken.

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave