ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

IncrediMail stopt binnenkort! Stap over naar Outlook

Incredimail stopt vanaf 20 maart dit jaar.

De huidige mensen die nu nog gebruik maken kunnen na 20 maart geen gebruik meer van dit programma maken. De ondersteuning stopt er mee. Dit betekend dat er bijvoorbeeld grote beveiliging lekken kunnen komen. Volgens de makers is het nier meer mogelijk om vanaf die datum meer gebruik te kunnen maken van het e-mailen. In het kort samengevat is incredimail dan niet meer bruikbaar. Daarom is het verstandig om voor deze tijd een ander alternatief gevonden te hebben.

Je kunt zelf de e-mail eventueel instellen in een ander mail programma. Een back-up maken via incredimail zelf gaat helaas niet zo gemakkelijk. De makers van dit programma hebben dit onklaar gemaakt. Voor sommige mensen is dit geen probleem, omdat de e-mail is ingesteld als IMAP. Wanneer er IMAP staat betekend dit dat de e-mails op de server van de provider staan. Indien dit als POP3 is ingesteld staat de e-mail op de computer in het programma en dus niet op de server bij de provider.

Contactpersonen exporteren

Gelukkig is het wel mogelijk om de contactpersonen te exporteren vanuit incredimail. Of dit na 20 maart 2020 nog werkt is niet met zekerheid te zeggen.

Voor nu kun je het als volgt uitvoeren:

  • Start het programma op.
  • Klik op het menu Bestand.
  • Daarna klik je op Importeren en exporteren.
  • Klik op Contactpersonen exporteren.
  • Sla het op een duidelijke locatie op zodat je het later makkelijk terug kunt vinden. Klik hiervoor op het ”uitklapveld” naast opslaan als.
  • Geef het een naam en klik op opslaan.

Je hebt nu een csv bestand opgeslagen met daarin de contactpersonen. Zoek in het nieuwe programma een import funtie en kies voor csv funtie.

Een eventueel alternatiefIncredimail-stop-Office-Outlook

  • Je kunt de mail app van Windows 10 gebruiken. Dit is de gratis app die er standaard op staat. Het is wel erg beperkt, maar geschikt om te e-mailen.
  • Ook kun je voor Microsoft Office kiezen. Helaas is dit programma niet gratis, maar wel erg gemakkelijk in gebruik. Je kunt hiervoor contact met Computer Check opnemen. In dit pakker zit bijvoorbeeld: Word, Excel, Powerpoint, Outlook en publisher. De pakketten zijn al verkrijgbaar vanaf een gemiddelde prijs van €89,-.
  • Het gratis mail systeem van Google (Gmail) online web based.

Heb je toch nog vragen of computerhulp nodig?

Neem direct contact op indien je nog vragen hebt. Je kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met Computer Check.

0182 – 205080 of ga naar de contact pagina.

 

 

Inhoudsopgave