ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Used pc: Wat wordt hiermee bedoeld?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, mensen die een used pc kopen, ook wel een refurbished pc genoemd. Over het algemeen kost een used pc minder dan een nieuwe pc, maar het is niet hetzelfde als een tweedehandse pc. Wat houdt de term used pc of refurbished desktop dan in?

Wat is een used pc?

Je hebt het allemaal, een refurbished laptop, een refurbished pc, een refurbished desktop en een refurbished beeldscherm. Maar nu is het nog niet duidelijk wat dit nou precies inhoudt, maar eigenlijk is het niet zo ingewikkeld.

Refurbished producten zijn geen producten die al eerder zijn gebruikt, of in ieder geval voor een langere tijd, het zijn product die retour zijn gekomen voor verschillende redenen. Het kan zijn dat de refurbished laptop defect was of dat er een voorraad overschot was bijvoorbeeld.
De used pc komt niet direct terug in de verkoop, ze worden eerst goed gecontroleerd en eventueel gerepareerd wanneer dit nodig is. Hij is dus eigenlijk weer zo goed als nieuw, al is hij natuurlijk niet gloednieuw.

De voordelen van de used pc

Het aanschaffen van een used pc tegenover een nieuw pc, maar ook tegenover een echte tweedehandse pc heeft natuurlijk zijn voordelen. Als eerste is het goedkoper om een used pc of een refurbished beeldscherm aan te schaffen dan een nieuw. Maar aan de andere kan heb je met het aanschaffen van een used pc wel het voordeel dat hij zo goed als nieuw is en geen kuren heeft, iets wat met een tweedehandse computer wel het geval zou kunnen zijn. Je bespaart dus op de prijs, maar niet op de zekerheid die een gloednieuw pc je geeft.

Used pc

Zoals je wel ziet kan het erg slim zijn om een used pc aan te schaffen, zeker als je een beetje krap bij kas zit maar toch graag een nieuwe pc of laptop nodig hebt. Bovendien heb je ook nog genoeg keus wanneer je een used pc aanschaft, ze worden dan ook steeds populairder en je kunt ze op steeds meer plaatsen aanschaffen.

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave