ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Waarmee kan een computer monteur helpen

Er zijn verschillende computerproblemen waar een computer monteur jou kan helpen als je zelf niet weet hoe je dit moet oplossen en je dus computerhulp nodig hebt. Welke computerproblemen dit precies en hoe een computer monteur jou kan helpen zullen wij uitleggen.

Een trage computer

Wanneer je een trage computer hebt die nooit meewerkt en regelmatig vastloopt, maar jij kunt geen oorzaak vinden, dan kan het slim zijn om jouw computer laten maken zodat de oorzaak gevonden kan worden en hij binnen een mum van tijd weer sneller werkt. Een trage computer kan bijvoorbeeld ook door een virus veroorzaakt worden, dan is het wel belangrijk dat een computermonteur hiernaar kijkt en het virus er af haalt. Een trage computer is dus niet altijd onschuldig.

computermonteur

Je wilt jouw pc opschonen

Stel dat je weet dat jouw pc vol zit met bestanden die je niet nodig hebt maar het lukt niet om die eraf te halen dan kan het ook verstandig zijn om een computermonteur in te schakelen. Hij of zijn kan de onnodige bestanden eraf halen zonder de rest van de computer in gevaar te brengen, ook kan je op die manier niet per ongeluk een bestand verwijderen wat cruciaal voor de computer bleek te zijn.

Je bent belangrijke bestanden kwijt

Stel dat je wel per ongeluk bestanden hebt verwijderd die je hard nodig hebt, dan kan een computermonteur helpen met het uitvoeren van data recovery om zo de bestanden terug te krijgen. Tenzij je een computerexpert bent wordt het moeilijk om alleen deze bestanden terug te krijgen. Het inschakelen van een computermonteur is dus nog helemaal niet zo’n slecht idee.

Je hebt lang niet altijd hulp nodig om computerproblemen op te lossen, maar soms is het wel veel handiger, dan weet je in ieder geval zeker dat er niks misgaat. Wanneer je een trage computer hebt, een computer vol bestanden of je bestanden kwijt bent dan wil je wellicht een computermonteur inschakelen. Over het algemeen is het slim om een computer monteur in te schakelen wanneer je niet weet hoe je een probleem moet oplossen.

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave