ICT Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe controleer je of je computerhulp nodig hebt?

Wanneer er iets met jouw computer aan de hand is dan kan dit een klein probleempje zijn wat je zo weer opgelost hebt, maar er kan ook een grotere fout in de software of zelfs in de hardware zitten. In dat geval heb je computerhulp nodig voor een computerreparatie. Hoe je weet of dit nodig is, zullen wij uitleggen.

computerhulp

De koeling

Wanneer er iets mis is met de koeling van jouw computer dan merk je dit aan bepaalde kenmerken. Als eerste kan de computer zichzelf snel uitschakelen, loopt hij geheel vast, krijg je een vertekend beeld of is de computer gewoon erg sloom. Om de computer sneller te maken moet de koeling dus vervangen worden, hier wil je computerhulp voor inschakelen.

De foutmelding opzoeken

Bij veel problemen met de computer zal je een foutmelding, met een bepaalde code, te zien krijgen. Deze kun je vervolgens opzoeken met Google om erachter te komen waar de fout zit. Hier kun je meestal al snel uithalen of een computerreparatie nodig is, of dat je het helemaal zelf kunt oplossen.

Je krijgt geen foutmelding

Wanneer er zich steeds dezelfde fout voordoet zonder dat er een foutmelding bij komt kijken dan is het waarschijnlijk verstandig om computerhulp in te schakelen. Je kunt er op deze manier niet echt achter komen waar de fout zit. Een computerhulp kan hier wel achter komen en zo de benodigde computerreparatie uitvoeren.

Je wilt de computer sneller maken

Als je enkel de computer sneller maken wilt, en er verder geen problemen zijn, dan kun je al veel zelf doen. Zo kun je oude programma’s en bestanden verwijderen om meer snelheid te creëren. Wanneer dit niet werkt kun je alsnog computerhulp inschakelen.

Als je inderdaad computerhulp nodig hebt dan is het verstandig om eens verder op onze website te kijken, wij bieden namelijk computerhulp aan voor bijna elke soort fout in jouw computer. Ook kunnen wij de computer sneller maken wanneer jouw pogingen niets uithalen. Zo loopt jouw computer voordat je het weet weer zo snel als toen je hem voor het eerst kreeg.

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Inhoudsopgave